MDF از فرآورده های چوب محسوب میشود،روکش های بسیار زیبا که امروزه کابینت آشپزخانه ی شما را جلوه ای زیبا میدهند اکثرا از MDF هستند اما باید بدانید این بظاهر چوب زیبا چیست و از کجا آمده …؟!
M.D.F & H.D.F
MDF
مخفف کلمه لاتین Medium Density Finerboard فیبر با فشردگی متوسط است. و جزء فراورده های چوب محسوب می شود. نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می گردد. و از ذرات چوب بهم چسبیده تحت فشار و حرارت ساخته می شود MDF را پس از تولید می توان روکش کرد. روکش های تزئینی علاوه بر زیبایی، به دوام آن در محیط مثل آشپزخانه کمک می کند. روکش ملامینه از متداول ترین نوع روکش برای MDFاست. MDF در ابتدای کار به جای ورقهای فشرده چوبی به کار می رفت ولی بعدها به جای چوب نیز استفاده شد و در حال حاضر دامنه کاربری آن روز بروز اضافه می گردد.
تاریخچه MDF
با توجه به اینکه گفتیم MDF نوعی تخته فیبر ست، و تخته ی فیبر حدود بیش از صد سال قدمت دارد و اولین تخته ی فیبر عایق در دوران جنگ جهانی اول ساخته شده است و صنعت تخته خرده چوب برای اولین بار در کشور آلمان و در زمان جنگ جهانی دوم توسعه پیدا کرد. و کاربرد آنها در دهه ی ۱۹۷۰ به سرعت توسعه پیدا کرد. پس می توانیم بگوییم که مثل چوب خیلی قدیمی نیست و عمر آن از یک قرن تجاوز نمی کند.
نیاز بازار ایران در MDF از طریق واردات تأمین میشود و به صورت خام و روکش شده است که عمدتا از کشورهای ترکیه، انرونزی، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، اتریش،فنلاند و … وارد می شود. البته محصولات ترکیه و اندونزی نسبت به سایر کشورها از نظر قیمت کمتر هست و طرفدار بیشتری در بازار فعالی ایران دارد. و امروزه حدود ۸۰ تا ۹۰% واردات از کشور ترکیه می باشد.
خصوصیاتی که باعث می شود که MDF کاربردهای متنوع داشته باشد:
ضخامت و ابعاد قابل تولید ،اینکه قابلیت ابزارخوری، ماشین کاری و سنباده زنی، سطوح صاف و متراکم، قابلیت شکل پذیری و لبه های صاف، عدم وجود معایب چوب، قابلیت انجام روی تمام سازه ها، زیبایی ظاهری ، قیمت مناسب و مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و حشرات و قارچها.
مشخصات فنی یک MDF خوب و مرغوب:
مقاوم در برابر نفوذ آب، متورم نمی شود،انسجام و قدرت آن زیاد است و زود نمی شکند، جرم حجمی بالا دارد و پوک نیست، از میزان چسب مصرفی بالائی برخوردار میباشد، ضخامت زیاد ، مقاومت کششی و خمشی خوبی داشته باشد.
کاربرد MDF
MDF بیشتر در فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شود و با آن می توان برای ساخت انواع کمدها و کتابخانه، میز و کابینت و چیزهای دیگر استفاده کرد.
چون MDF ها به صورت ورقه های مسطح به ابعاد تقریبی ۳۶۰×۱۸۰ می باشد، به وسیله اره های مخصوص آنها را به ابعاد کوچکتر که قبلا مشخص کرده ایم در می آوریم و لبه های آن را به وسیله نوارهای مختلف و رنگی پی وی سی PVC پوشش می دهیم که از ورود قارچها و رطوبت جلوگیری کنیم، سپس قطعات کوچکتر را بوسیله پرچ به هم وصل کرده و وسیله مورد نظر را درست می کنیم مثلا برای ساخت کابینت آشپزخانه ابتدا ابعاد را در می آوریم و تمام مراحلی را که گفتم انجام می دهیم ابعاد MDF به طور معمول ۳۶۶×۱۸۳ – ۴۱۰×۱۸۳ و ۲۴۴×۱۲۲ – ۲۴۴×۱۸۳ می باشد.
لترون
شرکت لترون در سال ۱۹۶۳ توط متخصصین کارخانه صنعت کاغذ و لاک آلمان تأسیس شد. طراحی آن کامپیوتری بود و در حال حاضر توسط دستگاههای اتوماتیک تولید می شود. این روکش با بیش از ۱۵۰ میلیون متر مربع در سال، بیشترین مقدار مصرف را بین روکش های دیگر در ۵ قاره دنیا دارا است. یکی از مزایای لترون نسبت به دیگر روکش ها مقاوم بودن آن در برابر آب و استحکام بیشتر در برابر ضربه و سائیدگی ونور آفتاب می باشد.
موارد استفاده از لترون همان موارد مصرف برا ی MDF است با این تفاوت که لترون ازرانتر است و در جاهایی استفاده می شود که رطوبت و قارچ پذیری در آنها خیلی کم باشد. یا بطور خلاصه تر اسنکه عمر کوتاهتری نسبت به MDF دارد و با آن وسایلی درست می شود که زمان کمتری بخواهیم از آن استفاده کنیم.
تفاوت لترون با MDF
در کشورها به نئوپانهایی که توسط لترون روکش می شوند اصطلاحا لترون گفته می شود. به همین دلیل و در واقع تفاوت بین نئوپان و MDF است چون هر دو صفحه توسط لترون روکش می شود.
HDF
HDF یک نوع فیبر فشرده است که از لحاظ مقاومت در برابر رطوبت خیلی مقاوم تر از MDF است و با روکش های مقاوم تری روکش می شود و کاربری آنها در کف آشپزخانه و سالن ها و اتاق ها می باشد . برای ساخت دربهای داخلی ساختمان کاربرد دارد و ….
البته مصنوعات دیگری هم هست مثل روکوبه گونیایی، روکوبه مربعی، فرمیکا، در مورد روکوب گونیایی اینکه این صفحات دارای رنگهای مختلف مثل مرمری روشن و تیره هستند و گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند. این صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است و برای پوشش دیوارها به کار می رود. گاهی آنها را به شکل مربع و مستطیل در می آورند و برای پوشش کف آشپزخانه، حمام و سرویسها استفاده می شوند.
فرمیکا
فرمیکا با اسم اختصاری HPL که مخفف High Pressus Laminate می باشد. که یک کلمه اسپانیایی و معرف ورقه ای است مرکب از چندین لایه ساخته شده از الیاف مثل کاغذ، آغشته به رزین های عمل کننده درگرما که تحت تاثیر حرارت و فشار ۵ مگا پاسکال به هم چسبیده باشند. در سطح فرمیکایی می توان از ورقه های رنگی یا تزئینی آغشته به رزین ملامین پوشیده شود. در ایران به تولید ورقه های فرمیکای ضد حرارت و رطوبت پرداخته می شود و در حال حاضر از کشورهایی نظیر هند، ترکیه و سوریه و … نیز وارد می شود. مواد اولیه معمولی جهت ساخت فرمیکا یا HPL عبارتند از کاغذ کرافتک، کاغذ دکوراتیو، رزین فنلیک و رزین ملامین.
خصوصیات روکش فرمیکا:
۱- مقاومت های رطوبتی، که مقاوم در برابر آب و بخار و بدون ترک خوردگی و ورقه شدن هستند.
۲- مقاومت های حرارتی: دارای تحمل دمای خشک و شوک حرارتی تا دمای°۱۸۰ سانتی گراد داری مقاومت در برابر حرارت سیگار بدون باقی ماندن اثر آن و تغییرات ابعادی در دمای بالا کمتر از ۳% می باشد.
۳- سایر مقاومتها
به دلیل استفاده از چسب رزین فنولیک در تولید فرمیکا در مقابل جریان الکتریسیته مقاوم بوده و به دلیل استفاده از چسب رزی ملامین در سطح لایه باعث مقاومت رویه در برابر اسیدهای ضعیف می باشد.
با استفاده از محصولات گالری روستیک لومه گرمای بیشتری را میهمان خانه های خود کنید. شما می توانید با شماره تلفن های 09121117102 و 02177390237 تماس حاصل فرمایید و از طریق اینستاگرام گالری روستیک لومه با ما در ارتباط باشید.